Eylül 2017

Tüplü Fidan Dikimi

01 Ekim 2017

Tüplü fidan; kökleri toprak içinde fakat fidanın aşı yerleri toprak dışında kalan tüp şeklinde dikilmiş olan fidanlardır. Bu fidanlar yılın her ayı dikilmeye elverişlidir. Çünkü; fidanın kökleri toprağın içinde ve tüplü olduğunda herhangi bir kuruma söz konusu değildir.

Yaşayan Bahçeler İçin Süs Bitkileri

01 Ekim 2017

Evlerinizde yahut iş yerlerinizde küçük ya da büyük herhangi bir bahçeye sahipseniz mutlaka bahçelerinizin yaşıyor olması ve gözünüze en hoş şekilde hitap ediyor olması gerekir. Bahçelerin yaşıyor olması demek, canlı çiçekler, ağaçlar ve süs bitkileri ile dolu olması demektir.

MEYVE FİDANLARINDA BİTKİ BESİN ELEMENTLERİNİN ÖNEMİ

15 Eylül 2017

Meyve ağaçlarında yeterli büyümeyi sağlamak ve yeteri kadar verim elde etmek için bitki besin elementi alımı şarttır. Meyve ağaçları topraktan yıllık önemli miktarda besin elementi alırlar. Bu alınan besin elementi yeteri miktarda sağlanamaz ise ağaçlarda bir takım beslenme bozuklukları ve verim düşüşleri görülür. Bu durumun önlenmesi için gerekli besin elementlerinden yeteri kadar takviye yapılmalıdır.Bitkilerin besin elementlerini alım organları birinci derecede kökleridir.Sınırlı da olsa toprak üstü aksamlarından da besin elementi girişi olabilmektedir. Bitkinin kökten besin elementi alımı için öncelikle iyi bir kök sisteminin olması gerekir. Bu yüzden iyi saçak kök oluşturmuş bir bitkinin besin alımı daha kolaydır. Ayrıca toprak yapısı ve su miktarı da besin elementi alımında etkilidir. Bitki besin elementleri ihtiyaçlarının belirlenmesinde bazı yöntemler kullanılır. Bunlardan en yaygın olarak kullanılan toprak analiz ve bitki analiz yöntemidir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.