Sırala
Toplam 16 ürün görüntüleniyor.

İncir Fidanı Çeşitleri

Anavatanı doğu Akdeniz ve Türkiye’den Afganistan’a kadar olan güneybatı Asya’dır. İkiçenekliler sınıfının dutgiller familyasına ait bir bitkidir. Yumuşak bir oduna sahip olan incir ağacı, yaz kış yapraklarını dökmez. Yaprakları büyük dilimli ve yeşildir. Ağacın bünyesinde bulunan süt nasır ve siğil gibi birçok hastalığa şifadır.

İncir Fidanı Çeşitleri

Yeşil güz incir fidanı: Genel olarak ege bölgesinde yetiştirilen bir türdür. Kabuk rengi koyu yeşil, et rengi ise kırmızıdır. Yüksek kaliteli lezzetli ve geç olgunlaşır. Hasat süresi oldukça uzundur. Ağustos başı ve ekim ortası hasat zamanıdır. Meyvelerin dışı yeşil ve beyaz benekli olup, içi kırmızı renktedir. Meyve ağırlıkları 54-56 gr arasında değişmektedir. Soğuk iklim bölgeleri hariç her yerde yetişebilen incir fidanı çeşitleri arasında yer alır.

Sarı zeybek incir: kurutmalık olarak kullanılan bir incir türüdür. Meyveleri çok tatlı ve oval görünümlüdür. Meyve rengi koyu pembe ve ağırlığı 68-76 gr arasında değişir. Hasat ağustos ortasında başlayıp eylül ortasına kadar devam eder. Kaliteli incir fidanı çeşitleri arasında yer alır.

Aydın sarısı incir: aydın yöresine özgü incir fidanı çeşitleri içindedir. Aşılama ve çelikleme yöntemi ile çoğaltılır. Yemek ve kurutmak için uygundur.

Siyah orak incir: meyve tutumu ve yüksektir. Fakat meyveleri küçük ve kalın kabukludur. En erken olgunlaşan incirler arasında yer alır. İncir fidanı çeşitleri arasında döllenmeye ihtiyaç duymayan bir türdür. Daha fazla çeşit için fidandeposu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.