WİSTERİA SİNENSİS(Mor salkım) BİTKİSİ

234,00 TL
Bir alt ürün seçiniz
Yorumlar (0) | Yorum Yaz
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Türkçe Adı:  Mor Salkım

    Latince Adı: Wisteria Sinensis

    Anavatanı: Çin

    Familya: Leguminose(Baklagiller)

    İklim özellikleri: Ilıman ortamları sever fakat zor koşullara karşı da dayanıklıdır. Aşırı sıcaklara ve -30 derecelere kadar olan soğuklara karşı yaşam faaliyetlerini sürdürebilir.Türkiye'de özelikle İstanbul ve Marmara Bölgesi şehirlerindeki park ve bahçelerde çok görülür.100 yaş,ulaşabildiği bir yaştır,ancak sınırı değildir.

    Form özellikleri: Odunsu yapılı sarmaşık şeklinde sarılabilen ve 20-30 m'ye kadar boylanabilen bir bitkidir.Çoğunlukla birden fazla gövde yapar.,birbirine dolanan bu gövdeler ileri yıllarda kaynaşır.Çatlaksız ,gri bir gövdesi vardır.

    Yaprak özellikleri: 7-13 yaprakçıktan oluşan tek bileşik yaprak 15-30 cm boyundadır.Yaprakçıklar sivri uçlu ,elips biçiminde,4-6 cm boyda ve yeşil renktedir.Önceleri tüylü,daha sonra çıplaktır.

    Çiçek özellikleri:  2-2,5 cm boyundaki mor renkli çiçekler güzel kokuludur ve  15-30 cm boyunda sarkık salkımlar oluştururlar.Nisan başlarında yapraklanmadan önce yoğun bir şekilde açmaya başlarlar,bazen yaz sonuna kadar seyrek ve küçük salkımlar halinde ağaç üzerinde yer alırlar. Beyaz renkli olanları da vardır.

    Meyve özellikleri: Baklaya benzeyen sık tüylü açık yeşil meyveler 8-15 cm boyundadır.İçlerinde 1-3 adet tohum bulunur.

    Toprak istekleri: Taşlı ve killi topraklar bu bitkinin gelişmesini engeller. Humusu zengin topraklar da gelişimi hızlı ve kuvvetlidir. Düzenli sulamaya ihtiyaç duyar.

    Üretimi: Olgun dal çeliği ve yarı olgun dal çeliği yöntemiyle çoğaltılır.

    Genel özellikler: Mor salkım hoş kokulu çiçekleriyle dış mekan ve bahçe düzenlemelerinde  kullanılan bir türdür. Çit amaçlı da kullanılmaktadır.Ayrıca uzun ömürlü olduğu için peyzaj sektöründe çokça  tercih edilmektedir.Ağacın köklerinden ve çiçeklerinden faydanılarak şifa amaçlı kullanılmaktadır.                                 


T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.