Sırala
Toplam 2 ürün görüntüleniyor.

Alıç fidanı

Ülkemizde 17 çeşidi bulunan alıç, süratle yayıldığından yetiştiriciler tarafından karlı bir yatırım olarak görülüyor. Birçok bölgemizde yetişen alıç, aşılanarak elma veya armut meyvesine de dönüştürülebiliyor. Kırmızı, mor, sarı veya siyah meyveleri bulunan alıç, bazı bölgelerde ekşi muşmula olarak da adlandırılıyor. Kayalık, taşlık ve dere kenarı gibi birçok yerde yetişen alıç, yetiştirilmesi için özel bir toprak istemez. Tarım için kullanılamayan araziler, alıç yetiştirerek değerlendirilebilir. Özel bir iklime ihtiyacı olmayan alıç, karasal iklimde rahatlıkla yetişir.

Alıç Fidanlarının Dikimi

Aşılı alıç fidanı, kasım ayının ilk haftasından, nisan ayının sonuna kadar dikilebilir. 50 cm'lik çukur kazıldıktan sonra, aşı noktası açıkta kalacak şekilde, gübreli toprak kökler hava almayacak şekilde doldurulur. Can suyu olarak yapılacak ilk sulama; çukurun yarısı kapatıldıktan sonra 5 litre, tamamı kapatıldıktan sonra tekrar 5 litre olarak verilir.

Alıç çok fazla yayıldığından, dikilen fidanların arası beş metreye yakın olmalıdır. Fidanlar, aşı noktasından 50-60 cm yukarıdan, tepe budaması yapılır. Gübreleme işlemlerinde ise, organik gübre fidan ve köklerin süratli ve sağlıklı gelişimini sağladığından, daha fazla tercih ediliyor. Fidanlar 2 veya 3 yıl içerisinde meyve vermeye başlar. En fazla verim ise beşinci yıldan itibaren alınır.

Alıç Fidanı Satışı

Tüplü alıç fidanı, yılın her ayında dikilebilir olduğundan, www.fidandeposu.com adresinden, 12 ay boyunca sağlıklı ve kaliteli olarak temin edilebilir. Tüpsüz fidanlar ise, her türlü budaması yapılmış olarak ve kutulanmış şekilde üreticilerine gönderiliyor.

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.