08:00-18:00   |   info@fidandeposu.com
1500 TL ve Üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ
BİLGİ ALMAK İÇİN; +90 232 700 22 00
Siparişleriniz İçin Meyve Fidanları Hakkında Bilgi İçin Süs Bitkileri Hakkında Bilgi İçin
:1 :2 :3
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Ceviz Fidanı Hakkında Herşey
17.01.2017

Ceviz Fidanı Hakkında Herşey

Ceviz fidanlarının büyümesi çok hızlıdır. Çabuk bir şekilde boylanır ve boyu 25-40 metreye kadar çıkar. Alan olarak ise 300-500 metre karelik bir alanı sarar. Ağacın gövdesinin büyümesi 5-6 metreye kadar görülür ve dallanması toprağın üzerinden 1-2 metreden sonra başlar. Ceviz fidanı yaygın olarak yayvan taç şeklinde ve ya dik yapıda taç şeklini alır.

 

Ceviz Fidanı Ne Zaman Dikilir Ve Yetiştirmeye Başlanır?

Bir fidan yetiştirildiği zaman fidesinden çıkarıp hemen dikilmesi doğru değildir. Toprağına dikilmesi için en az 3 ay beklemesi gerekmektedir. Ceviz dikimi açık köklü olanlarda genellikle Kasım ve Nisan ayları arasında kalan aylarda dikilmesi tercih edilir. Soğuğu seven bir ağaçtır. Tam ceviz fidanının ekilebileceği bu aylarda teminini fidandeposu.com adresimizden sağlayabilirsiniz. Kış aylarını çok soğuk geçiren bölgelerde ise bu aylar göz önünde bulundurulmaz, Mart ve Nisan ayları tercih edilir.

 

Ceviz Fidanı Nasıl Yetiştirilir?

Dikim yapacak olduğumuz alanın sulama açısından doygun olması gerekmektedir. Toprağa koyduğumuz ceviz fidanını 30 gün devam ederek can suyu vermemiz gerekmektedir. Ektiğimiz fidan açık köklü bir bitki olduğu için suyu bulana kadar köklerini salmaya devam eder. Kökleri çok büyük alanı kapladığı için yanında bina ve ev olmamasına özen göstermemiz de fayda vardır.

 

Ceviz Fidanı Nasıl Budanır?

Bu ağaçların yaprakları kalın olduğu için genel olarak budama fazla istemezler. Ceviz fidanı budama eğer dallarına birbiri içine girdiyse budama işlemi ışığı iç dallar alacak şekilde yapılır.

Blog Son Eklenenler
MUŞMULA FİDANI
Oldukça yararlı bir meyve olarak bilinen muşmula ağacının latince ismi Mespilus germanica olarak bilinmektedir. Gülgiller ailesine ait olan muşmula ağacına halk arasında döngel, tözgel ve beşbıyıkta denilmektedir.
KIŞLIK YAĞ
Kışlık yağlar, özellikle meyve ağaçları, üzüm bağları ve diğer tarım ürünleri için oldukça faydalı bir mücadele yöntemidir. Kışlık yağ olarak geçen mineral yağlar hastalıkların önlenmesi, bitkilerin kışa dayanıklı hale gelmesi ve en önemlisi zararlılarla mücadelede büyük rol oynar. Bu yağlar, ağaçların kabuklarına ince bir koruyucu tabaka şeklinde kaplar. 
BORDO BULAMACI
Karışık hobi bahçelerinde veya kapama meyve bahçelerinde fidanlarınızın değişen hava koşullarının sebeb olabileceği hastalıklardan koruma adına koruyucu ilaçlamalara başvurabilirsiniz. Koruyucu ilaçların başında da bordo bulamacı gelmektedir.
MEYVE AĞACI BUDAMANIN ÖNEMİ
Meyve ağaçlarının kısa zamanda ürün vermesini sağlamak ve onları uzun süre verim çağında tutmak amacıyla budama yapılmaktadır.
FARKLI TOPRAK TÜRLERİNİ ANLAMAK
Bütün topraklar eşit olarak yaratılmamıştır. Tıpkı insanlar ve bitkiler gibi topraklar da onları farklı yapan özelliklere sahiptir. Hangi tür toprağa sahip olduğunuzu bilmek onun verimliliğini ve eksikliklerini belirlemenize yardımcı olur. Toprak birçok elementten meydana gelse de toprağınızın türünü bilmek ona göre bitki yetiştirme seçmenizi sağlayacaktır.
HİNT İNCİRİ
Hint inciri kaktüsgiller   familyasında  sınıflanan  Opuntia   cinsinin tipik bir türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları kullanılmaktadır.
SICAKLIĞIN BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Meyve fidanları kaç yaşında meyve verir?
Yeni dikilen meyve fidanının ne zaman meyve vereceği en çok merak edilen sorudur.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.