08:00-18:00   |   info@fidandeposu.com
900 TL ve Üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ
BİLGİ ALMAK İÇİN; +90 232 700 22 00
Siparişleriniz İçin Meyve Fidanları Hakkında Bilgi İçin Süs Bitkileri Hakkında Bilgi İçin
:1 :2 :3
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
GOJİBERRY YETİŞTİRİCİLİĞİ
24.12.2018

GOJİBERRY YETİŞTİRİCİLİĞİ

Anavatanı Çin olan Gojiberry fidanı, artık ülkemizde de yetiştirilmektedir. Gojiberry Fidanı diğer bir adıyla kurt üzümü, hızlı büyüyen ve çabuk meyve veren bir fidandır. Çalı formlu, güçlü yetişen gojiberry fidanı 2.5-3 metreye kadar boylanabilir. Bol güneşli alanlarda yetiştirildiğinde iyi gelişim gösterir. İyi drene edilmiş, organik maddece zengin topraklarda gelişimi iyidir. Gojiberry meyveleri taze olarak tüketildiği gibi kurutularak, meyve suyu olarak, yaprakları çay yapımında kullanılır. Mor ve beyaz renkte çiçek açan gojiberry , meyveleri olgunlaşma dönemine geldiğinde yeşilden kırmızıya döner. Gojiberry fidanı ülkemizde hemen hemen her bölgede yetiştirilmektedir. -27 C ve +39 C ‘ye kadar yetiştirilebilir. Tohum ve çelik yöntemi ile çoğaltılabilir. Hasat zamanı haziran ayında başlar ekim ayına kadar devam eder.

Sağlığa Olan Faydaları

Gojiberry fidanının içerdiği glisemik endeksi çok az olduğundan şeker hastalığına da büyük fayda sağlar. Kanı temizler, kolesterolü kontrol altına alır. İçerdiği lifler sayesinde uzun süre tokluk hissi verir. Metabolizmayı hızlandırır.  Kas ve vücut yapısını korur. Gözün görme işlevini arttırır, göz hastalıkları riskini azaltır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kan şekerini dengeler. İçerdiği antioksidan maddeler ve polisakkaritler  sayesinde kanserden korur. Kilo vermeye yardımcı olur.

Blog Son Eklenenler
SICAKLIĞIN BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Meyve fidanları kaç yaşında meyve verir?
Yeni dikilen meyve fidanının ne zaman meyve vereceği en çok merak edilen sorudur.
TRABZON HURMASI
Anavatanı Çin olan Trabzon hurması Japonya’ya getirilerek üretime başlanmış. Türkiye de ilk üretim tarihi bilinmemekle beraber uzun yıllardan beri yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde trabzon hurması fidanlarının en fazla üretimi Akdeniz bölgesinde gerçekleştirilmektedir.Ayrıca Ege, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de yetiştiriciliği yapılmaktadır.
KORONEİKİ(BODUR) ZEYTİN AĞACININ ÖZELLİKLERİ
Koroneiki zeytin fidanı Yunanistan menşeli bir çeşittir. Girit zeytini de denilmektedir. Yunanistan da zeytin yetiştirme alanlarının %50-60 ını oluşturmaktadır. Bodurluğa yatkın bir çeşit olduğu  için ülkemizde sık dikim için tercih edilmektedir. Dikim mesafesi 3,5 x 1,5 ve 2 x 4 m olacak şekilde yapılabilmektedir. Koroneiki zeytin fidanı normal ağaçlar gibi büyüme gösterir, ancak budamaya elverişli olup budama yaptıkça da küsmeyen bir ağaç türü olduğu için bu ağaca bodur ağaçta denilmektedir.
AYVA
Ayva, gülgiller familyasından olup İran’ın kuzeyi, Türkmenistan ve Kafkasya menşeili bir meyve ağacıdır. Türkiye de meyve olarak çok sevilmektedir. Genellikle   meyve bahçesi kurulumunda çokça tercih edilen çeşitlerden biridir. Bahçe kurulumunda klasik anaca  aşılı fidanlar 5x5 ve 6x4  olarak bodur olanlar ise 4x2-4x1 ve 4x4-4x5  olarak dikimi yapılabilmektedir.
FRENK ÜZÜMÜ
Frenk üzümü 1-1,5 metreye kadar boylanabilen, kış aylarında yapraklarını döken çalı formlu bir bitkidir. Yaprak yapıları avuç içine benzer şekildedir. Bitki saçak kök yapısına sahip olduğu için kökler çok derinlere inmez.
TAMARİLLO(AĞAÇ DOMATESİ)
Tamarillo , ağaç domatesi olarak da bilinen Güney ve Orta Amerika menşeili yarı tropikal bir meyvedir. Ilıman iklimler de kolaylıkla yetiştirilebilir.
HİNT GİNSENGİ
Hint Ginsengi patlıcangiller familyasına ait çok yıllık odunsu bir kültür bitkisidir. Diğer adıyla Ashwagandha da denir. Anavatanı Hindistan, Kuzey Afrika ve Orta doğunun bazı bölgeleridir. Hindistan'da yaklaşık 4000 yıldan beri geleneksel tıpta kullanılmaktadır. Bitki
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.