KİRAZ ANAÇ ÇEŞİTLERİ

KİRAZ ANAÇ ÇEŞİTLERİ

12 Temmuz 2018

Kuş Kirazı: Ülkemizde yaygın olarak kullanılan bir anaç çeşididir. Verimli, geçirgen topraklarda yetiştirilmesi  uygundur, pH’ı yüksek , kireçli topraklarda kullanılmamalıdır. Yaz aylarında su ihtiyacı fazladır. Soğuklara karşı dayanıklıdır. Kuş kirazı anacına aşılı fidanların dikim mesafeleri  6x4 veya 5x5 olmalıdır.

Mahalep: Kuş kirazından daha küçük boylu ağaçlar oluşturur. Kireçli ve kurak topraklar için en iyi anaç çeşitlerindendir. Sulama imkanı olmayan, çakıllı, kumsal arazilerde kullanılması uygun olan anaç türüdür. Taban suyu yüksek arazilerde zarar görür. Ekonomik olarak 5 ve 6. yaşta verim verir. Kök sistemi iyi gelişmiş olduğu için desteğe ihtiyaç duymaz. Mahlep anacına aşılı fidanların dikim mesafeleri. 6x4 veya 5x5 olmalıdır.

Cap6P : Yarı bodur ile kuvvetli arasında gelişim gösterir. Ağır topraklara dayanımı iyidir.Kireçli topraklara ve soğuğa karşı dayanıklıdır.Ağır topraklar için yetiştirilmesi uygundur. Erken verime yatar , meyve kalitesini arttırma gibi özellikleri vardır. Cap6P anacına aşılı fidanların dikim mesafeleri, 5x3 veya 4x4 olmalıdır.

Max60: Yarı bodur ile kuvvetli arasında gelişim gösterir. Su tutma kapasitesi iyi, süzek topraklarda iyi gelişir. Kirece karşı dayanıklıdır.Ekonomik olarak 5. yılda verime yatar.Max60 anacına aşılı fidanların dikim mesafeleri, 5x4 veya 4x4 olmalıdır.

Max14: Yarı bodur gelişim gösterir. Su tutma kapasitesi iyi, süzek ve verimli topraklarda iyi gelişim gösterir. Kireçli topraklara karşı dayanıklıdır. Soğuklara karşı dayanıklıdır. Ekonomik olarak 4.yılda verime yatar. Max14 anacına aşılı fidanların dikim mesafeleri, 4x4 veya 4x3 olmalıdır.

Adara: Tam bodur kiraz anacıdır. Erken verime yatar. Adara anacına aşılı fidanların dikim mesafeleri, 4x3 veya 4x2 olmalıdır.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.