Tüplü Fidan Dikimi

Tüplü Fidan Dikimi

01 Ekim 2017

Tüplü fidan; kökleri toprak içinde fakat fidanın aşı yerleri toprak dışında kalan tüp şeklinde dikilmiş olan fidanlardır. Bu fidanlar yılın her ayı dikilmeye elverişlidir. Çünkü; fidanın kökleri toprağın içinde ve tüplü olduğunda herhangi bir kuruma söz konusu değildir.

normal tüpsüz açık olan fidanlarda meyve verimi için öncelikle kök gelişimi beklenirken tüplü fidanlarda kökler zaten gelişmiş halde toprağın içinde bulunduğundan meyve verimine hazır vaziyettedir. Her tür tüplü fidan çeşidine www.fidandeposu.com adresinden ulaşmak mümkündür. Fidanlar toprağının dökülmemesi ve kargo nem kaybı olup kurumaması için, aynı zamanda canlı kalabilmesi için polietilen yapıdaki torbalar içinde muhafaza edilir.

Tüplü Fidan Dikimi Nasıl Olur?

Hem sıcak yaz günlerinde hem de soğuk kış aylarında tüplü fidan dikimi mümkündür. Tüplü fidan dikimine başlamadan önce dikim yapılacak olan yer ve toprağın özellikleri belirlenmelidir. Toprak kuru da olmamalı ıslak da olmamalıdır.

Öncelikle dikim çukuru için yaklaşık 50 cm yüksekliğinde ve 50 cm çapında bir çukur hazırlanmalıdır. Açılan çukurun en dip kısmını çapalayarak toprağın biraz kabartılmasını sağlayın. Çukurdan çıkardığınız toprağa gübre ekleyip bitkinin kök kısımlarını beslemesi açısından bu en dip kısma biraz serin. Daha sonra polietilen kılıftan çıkarıp yavaşça dağıtmadan çukur içine yerleştirilir ve tüpün etrafı dışarda kalan gübreli toprakla doldurulup kapatılır. Aşı noktasının toprak üstünde kalmasına özen gösterilmelidir. Hava boşluğu kalmaması ve toprağın sıkışması için toprak bastırılır ve sulanır.

 

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.