Her bitkinin istediği bir sıcaklık değeri vardır.
Bitkisel üretim de düşük sıcaklıklar kadar yüksek sıcaklıklar da etkili olmaktadır. Bitkiler için en uygun hava sıcaklığı aşıldığı zaman fotosentez ve solunum dengesi bozulduğundan bitkiler de büyüme yavaşlar. Çünkü sıcaklık arttıkça fotosentez hızı ve solunum hızı da artmaktadır. Sıcaklık artışı bitkinin maksimum büyüme seviyesini aştığında ise bitkiler önceden depoladıkları yedek besin maddelerini kullanmaya başlarlar ve bitki durgunluk devresine girer. Eğer bu sıcaklık uzun süreli devam ederse bitki toprak üstü organları (dalları, meyveleri) ile devamlı kaybettiği suyu kökleri ile karşılayamaz. Bitkinin meyvelerinden ve yapraklarından başlamak üzere sararma, solma gibi değişimler gözlenir, daha fazla su kaybetmesinin sonucunda ise bitki de ölüm gerçekleşir.
Genç bitkinin (fide ve fidan) kökleri daha yüzeysel dalları daha küçük olduğu için sıcaklıktan etkilenmeleri daha şiddetli olur. Buna karşın olgun ağaçlar da dallanma daha fazla olup kökleri daha derinler de olduğu için sıcaklıktan etkilenmeleri daha az olur. Yüksek sıcaklık çiçeklenme ve döllenme zamanında meyve tutumunda, sonrasın da ise meyvenin irileşerek olgunlaşmasında olumsuz yönde etki etmektedir.
Sıcak yaz ayların da fidan dikiminde kış aylarına nazaran daha dikkatli olmak gerekir ve fidanın su takibi daha düzenli yapılmalıdır. Her mevsim fidan dikimi gerçekleştirebileceğiniz için fidandeposu.com sitemizi ziyaret edip dilediğiniz ürünü temin edebilirsiniz.