Blog

Bodur Meyve Fidanları

06 Kasım 2017

Bodur meyve fidanı denildiğinde akla ilk gelen, elde edilen meyvenin küçük boyutlu olması gibi görünse de durum böyle değildir. Bodur meyve fidanları anaç kısmı (kökü) kısa fidanlardır dolayısıyla ağaç haline geldikleri dönemde de boyları fazla uzamaz. Bu nedenle bodur meyve fidanları olarak adlandırılırlar.

FİDAN SEÇİMİ VE DİKİM ZAMANI

26 Ekim 2017

Fidan Seçimi: Bahçe kurarken dikkat edilmesi gereken unsurların başında fidan dikimi gelmektedir.Aksi taktirde yanlış fidan seçimi para, emek ve zaman kaybıdır.Fidan dikiminde dikkat edilmesi gereken bazı unsurları şöyle sıralayabiliriz:

  • Tür seçimi iyi yapılmalı, öncelikle bulunduğumuz yörenin iklim şartlarını değerlendirilmeli ve bu iklim şartlarına uyum gösterebilecek türlerden seçim yapılmalıdır.
  • Fidanların aşılı ve isimlerinin doğru olmasına dikkat edilmelidir.
  • Hastalık ve zararlıların olup olmadığı dikkat edilmelidir.

Armut Fidanı Çeşitleri

17 Ekim 2017

Armut, gülgiller ailesinden bir meyve ağacıdır. Armut ağacı iklim ayırt etmeyen bir ağaç türüdür. 25 ile -30 dereceye kadar soğuğa dayanıkldır. Kışı sert geçen ve toprağı nemli olan yerlerde yetişen armut ağaçlarının sürgünlerinde donmalar görülebilmektedir. Armut ağacı boyu 13-15 m’ye kadar uzar ve uzun ömürlü olurlar. 

İğne Yapraklı Ağaç Fidanı

17 Ekim 2017

Ekolojik sistemde oldukça sık rastlanan bitki dünyasında pinopsida gurubuna dahil olan iğne yapraklı ağaçlar çevremizde en çok rastladığımız ağaç türlerdir. Örneğin ladin ağacı, sedir ağacı, göknar ağacı, servi ağacı ve çam ağacı iğne yapraklı ağaçlardır.

Tüplü Fidan Dikimi

01 Ekim 2017

Tüplü fidan; kökleri toprak içinde fakat fidanın aşı yerleri toprak dışında kalan tüp şeklinde dikilmiş olan fidanlardır. Bu fidanlar yılın her ayı dikilmeye elverişlidir. Çünkü; fidanın kökleri toprağın içinde ve tüplü olduğunda herhangi bir kuruma söz konusu değildir.

Yaşayan Bahçeler İçin Süs Bitkileri

01 Ekim 2017

Evlerinizde yahut iş yerlerinizde küçük ya da büyük herhangi bir bahçeye sahipseniz mutlaka bahçelerinizin yaşıyor olması ve gözünüze en hoş şekilde hitap ediyor olması gerekir. Bahçelerin yaşıyor olması demek, canlı çiçekler, ağaçlar ve süs bitkileri ile dolu olması demektir.

Meyve Fidanı Dikimi

29 Eylül 2017

Meyve bahçesinin tesisleri açısından en önemli aşamalardan biride meyve fidanı ekimidir. Meyve fidanı dikimi aşamasında yapılacak en ufak hata bile ciddi kayıplara yol açabilir. Fidan dikimi aşamasında birçok detaya dikkat edilmesi gerekiyor. Fidanların taşınması, fidanın dikim zamanı ve son olarak da dikim budaması dikkat edilmesi gereken 3 aşamadır. Ayrıca, meyve fidanı dikimlerinde kullanılan anaçların kaliteli olması gerekiyor. 

Meyve Fidanı Satış Sitesi

29 Eylül 2017

Meyve yetiştiriciliği ülkemizde çok yaygındır ve gittikçe yaygınlaşmaktadır. Çok fazla çeşitte ve kalitede meyvelerin yetiştirilebilmesinin ise en önemli sebebi ülkemizin harika iklim koşullarıdır. Bölgeden bölgeye farklı meyve ve sebzeler yetiştirmek için uygun iklime sahip olan Türkiye'de meyve yetiştiriciliği işi de birçok kişi için birincil gelir kaynağı niteliğindedir. 

MEYVE FİDANLARINDA BİTKİ BESİN ELEMENTLERİNİN ÖNEMİ

15 Eylül 2017

Meyve ağaçlarında yeterli büyümeyi sağlamak ve yeteri kadar verim elde etmek için bitki besin elementi alımı şarttır. Meyve ağaçları topraktan yıllık önemli miktarda besin elementi alırlar. Bu alınan besin elementi yeteri miktarda sağlanamaz ise ağaçlarda bir takım beslenme bozuklukları ve verim düşüşleri görülür. Bu durumun önlenmesi için gerekli besin elementlerinden yeteri kadar takviye yapılmalıdır.Bitkilerin besin elementlerini alım organları birinci derecede kökleridir.Sınırlı da olsa toprak üstü aksamlarından da besin elementi girişi olabilmektedir. Bitkinin kökten besin elementi alımı için öncelikle iyi bir kök sisteminin olması gerekir. Bu yüzden iyi saçak kök oluşturmuş bir bitkinin besin alımı daha kolaydır. Ayrıca toprak yapısı ve su miktarı da besin elementi alımında etkilidir. Bitki besin elementleri ihtiyaçlarının belirlenmesinde bazı yöntemler kullanılır. Bunlardan en yaygın olarak kullanılan toprak analiz ve bitki analiz yöntemidir.

EKŞİ KARADUTUN ŞİFALARI

15 Ağustos 2017

Ekşi karadut, koyu kırmızı rengi ile bilinen ve daha çok yaz aylarında yetişen bir meyve çeşididir.Ağacı 8-10 metreye kadar boylanabilmektedir. Isı ve sıcaklık isteği yüksektir. Yapraklar 10-20 cm uzunluğunda ve 6-15 cm genişliğinde, alt yüzeyi tüylü, üst yüzeyi pürüzlüdür. Kurak topraklara dayanıklı olmakla birlikte ortalama nem koşullarında verim artmaktadır. Ekşi karadutun mayhoş bir tatlılığı vardır ve halk arasında urmu dudu olarak da bilinmektedir. Birçok mineral ve vitamin bakımından zengindir.Bunlardan en önemlileri, E,C ve K vitaminleridir.Bu vitaminlerin dışında sodyum ,potasyum,bakır demir,magnezyum,mangan,çinko,selenyum ve beta karaten içermektedir.Aynı zamanda bir çok meyve ve sebzenin aksine lutein, zeaksantin içermektedir ve diyet lifleri açısından da zengindir.

1 2 3 .... 5 6 7 8 9 10
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.