Blog

Bahçedeki Yardımcınız Budama Makası

25 Temmuz 2017

Budama işleri için kesim yüzeyinin istenilen şekilde olmaması nedeniyle pek tercih edilmeyen budama testerelerinin yerini, budama makası almıştır. Budama makası ince dal ve fidanlar ile budanabilecek bitkilerin için tercih edilen bir üründür. 6 cm kalınlığa kadar dal kesimi yapabilen budama makası çeşitleri Fidandeposu.com satış sitesi üzerinden temin edilebilir. 

Ceviz Fidanı Çeşitleri

25 Temmuz 2017

Şüphesiz en iyi yatırım yöntemlerinden bir tanesi de cevize yatırım yapmaktadır. Bu yatırım sonucunda çiftçi emeğinin karşılığını ortalama olarak 5. yıldan sonra almaktadır. Ceviz fidanı tam verime 5. yıldan sonra geçtiği için çiftçiler biraz sabırlı olmalıdır. Ceviz fidanı alırken dikkat edilmesi gereken faktörler vardır. Bunlar çiftçinin toprağının rakımı, toprağın türü ve iklimin nasıl yaşandığıdır. Ceviz fidanı alacak olan kişiler bunu yatırım amaçlı düşünüyorsa mutlaka toprağını tahlil ettirmeli ve devlet desteğine başvuru yapmalıdır. 

ŞİFA KAYNAĞI DUT FİDANI

17 Temmuz 2017

Dut lezzeti ve besin değerinin yüksek olması nedeni ile yaygın olarak tüketilmektedir. Ağaçları 4-5 metreye kadar ulaşır, daha çok ılıman iklimleri sever. Ayrıca dut ağacının yaprakları ipek böcekleri için zengin besin değeri içerir. Taze olarak tüketildiği gibi kuru olarak da tüketilebilir ve reçel, marmelat, meyveli yoğurt, pekmez, şurup, dondurma, meyve suyu yapımında da kullanılır. Yaprakları  saç dökülmesine karşı ilaçlı tedavi olarak kullanılmaktadır.

ARBEQUNA ZEYTİN

06 Temmuz 2017

Arbequna zeytini,İspanya’nın kuzey doğusunda Katalonya bölgesinde bulunmuştur.Günümüzde dünyada 55.000 civarı hektarda yetiştirilmektedir. Türkiye’de 2006 yılı itibariyle yetiştirilmeye başlanmış ve kısa sürede üretimi yaygınlaşmıştır. Ülkemizde bodur zeytin olarak bilinmektedir.Arbequna zeytininin kısa süre içerisinde bu kadar çok tercih edilmesinin nedeni yağının kalitesi, bakımının ve hasadının kolay yapılabilmesidir. Zeytinyağının asit oranı düşüktür, yağın aromasının yanı sıra besin değeri bakımından da zengindir.

Bahçenize Renk Katacak Süs Fidanı

23 Haziran 2017

Mis Kokulu Limon Fidanı

23 Haziran 2017

MEYVE BAHÇESİ TESİS EDİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

20 Haziran 2017

Farklı iklim koşulları nedeni ile her bölgede farklı meyve tür ve çeşitleri yetiştirilmektedir. İyi bir meyve bahçesi tesisinin kurulması, uygun  tür ve çeşit seçimi  ile gerçekleşmektedir. Bu nedenle meyve bahçesi tesis edilirken dikkat edilmesi gereken önemli bazı hususlar vardır.Bunlar:

1)      Yer Seçimi.

2)      Tür ve Çeşit Seçimi.

3)      Anaç Seçimi.

4)      Tozlanma  İsteğinin Bilinmesi.

5)      Dikim Sistemleri ve Dikim Sıklığı

CEVİZ FİDANI ÇEŞİDİ SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

05 Haziran 2017

Türkiye coğrafi ve konumu ve iklimsel özellikleri bakımından verimli ceviz yetiştiriciliği yapılabilen  avantajlı ülkelerden biridir. Bu kapsamda yapılan araştırmalar sonucunda son 20 yıldır ülkemizin değişik bölgelerinde ceviz bahçeleri kurulmuş ve başarılı sonuçlar alınmıştır. Bu süreçte elde edilen önemli bilgilerden biri de bahçe oluştururken uygun ceviz fidanı çeşidinin seçimidir. Ceviz fidanı çeşidinin dikim yapılacak bölgenin iklim koşullarına uygun olması gerekmektedir.

BODUR ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE SIK DİKİM

30 Mayıs 2017

Bodur zeytin yetiştiriciliğinde sık dikim uygulamalarının temel amacı, geleneksel yetiştiriciliğin ekonomik açıdan yeterince sonuç vermemesi buna karşılık sık dikimde ağaçların hem verime erken yatmaları hem de verimin yüksek olmasıdır. Zeytinde sık dikim uygulaması son 20 yıldır başarıyla yürütülmektedir. Bu uygulamanın başarılı olmasının en önemli sebepleri; %100 makinalı hasat yapılması,3.yıldan başlayarak verim alınması, yüksek verimlilik, uygun çeşit seçiminin önemi, yüksek kalitede yağ elde edebilme ve tüm üretimin %100’ünün natürel sızma yağ olmasıdır.

ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ

23 Mayıs 2017

Zeytin ağacı dünyanın en eski meyve ağacı olarak bilinmektedir. Anavatanı Anadoludur. Ticari anlamda yetiştiriciliği Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesinde yapılmaktadır. Dünyanın en önemli zeytinci ülkeleri arasında olan Türkiye dane zeytin üretimi bakımından dünyada 4. Sırada yer almakla birlikte siyah zeytin üretiminde 1.sıradadır. Elde edilen ürünlerin %75’i yağlık , %25’i sofralık olarak değerlendirilmektedir.

1 2 3 .... 6 7 8 9 10
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.